MOJE KNJIGE

Prvi verodostojni erotski roman ispisan ženskom rukom u istoriji naše književnosti.

Dragoš Kalajić

Njena protagonistkinja htjela bi se ponašati kao "raspašoj-radodajka", ali uistinu i samo godinama pati za svojom prvom izgubljenom ljubavi.

Igor Mandić
Trebalo je imati ogromnu snagu pa napisati ovu gorku samoispovest. Imati talenta pa ne zapasti u patetiku. Uvodeći devojčicu Ivu kao naratora, autor dostiže maksimum uverljivosti. Deca ne znaju da lažu. Deca najbolje osećaju nepravdu...

Nada Bojić


U ovom romanu ... Habjanovićeva uspeva da priču uzdigne i oplemeni, da joj ulije ton opštosti, ezoterične fluidnosti, fantastičke realnosti, trajanja u istorijskom i kosmičkom vremenu.

Ljiljana Šop
Prvu od dve poluge oko kojih su rasporedene epizode u pripovedanju čini hrišćansko uverenje da za počinjeni GREH očeva ispaštaju deca. Greh može prestati onda kada se sasvim otkupi nečim drugim, vrednijim, kada preraste u novi kvalitet. To jače, veličanstveno jeste LJUBAV – ona opšta, prema sebi, bližnjima i drugima. (...) Dok sama autorka na više mesta u knjizi razmatra šta je ljubav, izliva se preko njenog pera poruka: ljubav je ono što otklanja greh.

Svenka Savić


Novi roman Ljiljane Habjanović-Đurović čvrstu vezu sa prethodnim romanima ostvaruje na nekoliko načina. Najpre time što je i u Paunovo pero uveden lik spisateljice Ive, žene koja je svojom spisateljskom misijom opsednuta do te mere da pisanje izjednačava sa samim životom a onda i time što je i u Paunovom peru Ljiljane Habjanović-Đurović u središte svog interesovanja postavila ženu i njenu sudbinu.

Radivoje MikićPETKANA je roman o najpoštovanijoj i najdražoj svetiteljki Pravoslavlja, Prepodobnoj Majci Paraskevi. O Njenoj ljubavi prema Gospodu i putu do Njega. O svim mukama Njenih traganja. O borbama koje je vodila sa Gospodarem ljudskih slabosti. I sa sobom samom. U raskošnom svetu srednjevekovnog Carigrada, i u pustinji s one strane Jordana.

     PETKANA je roman o veri. O traganjima za Bogom, od kada je u zemlju judejsku stigao Onaj koji je došao da nas naoči ljubavi i praštanju, pa do današnjih dana.
^
goreknjiga JAVNA PTICA Ljiljane Habjanović Đurović


knjiga ANA MARIJA ME NIJE VOLELA Ljiljane Habjanović Đurović


knjiga IVA Ljiljane Habjanović Đurović


knjiga ZENSKI RODOSLOV Ljiljane Habjanović Đurović


knjiga PAUNOVO PERO Ljiljane Habjanović Đurović


knjiga PETKANA Ljiljane Habjanović Đurović

originalna lokacija: www.habjanovic.co.yu